GORAŽDE Građani potpisivali peticiju

Protive se gradnji višemetarskih obaloutvrda

Traže da se pronađe adekvatnije rješenje za odbranu od eventualnih poplava

Al. B. / Avaz.ba

Potpisivanjem peticije iskazali nezadovoljstvo

Foto: A. Bajramović


Stanovnici naselja Luka, okupljeni u neformalnu grupu građana, započeli su potpisivanje peticije sa zahtjevom da se obustavi gradnja višemetarskih betonskih obaloutvrda te da se pronađe adekvatnije rješenje za odbranu od eventualnih poplava.

Peticiju je već u prvim satima potpisalo nekoliko stotina građana, koji su ogorčeni zbog činjenice da je realizacija projekta koji se finansira iz kredita Svjetske banke, već u završnoj fazi, a da niko od njih nije imao informaciju kako će obaloutvrde na kraju izgledati.

  • Goraždani nisu imali uvid u projekt

    Goraždani nisu imali uvid u projekt

    Foto: Avaz


Sve je postalo jasno kada je na dijelu obale, ispod naselja Luka, podignut nekoliko metara visok betonski zid pa je stanovnicima zaklonjen i pogled na ovu prelijepu rijeku.

Ovom temom bavio se i kolegij Gradskog vijeća. Na zahtjev vijećnika Enesa Džemidžića (DF) i Almira Hasanefendića (SBB), usvojen je zaključak kojim se od Gradske uprave, Agencije za sliv rijeke Save i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva traži da svim zainteresiranim građanima učini dostupnim projekt gradnje obaloutvrda na rijeci Drini.

Na prijedlog vijećnika Jasmina Bešlije (SDP), na dnevni red vanredne sjednice, koja će se održati polovinom maja, bit će uvrštena i informacija o gradnji obaloutvrda. Sve odluke kolegija usvojene su jednoglasno.

Više o:

Goražde Peticija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na