GORAŽDE

Forum žena SBB-a: Dajte glas onima koji mogu donijeti promjene

Pokušajmo zajedno da promijenimo negativnu tradiciju i da pokažemo da žene na listi političkih partija nisu samo tu da ispune zakonsku kvotu od 40 posto, poručili su iz Foruma

SBB: Hrabro djelovati na svim nivoima. SBB Goražde

Piše: Al. B.

13.11.2020

Forum žena Saveza za bolju budućnost Goražde pozvao je građane da u nedjelju obave svoju građansku dužnost i svoj glas daju onima za koje vjeruju da kroz Gradsko vijeće mogu doprinijeti promjenama.

Posebno su istakli značaj ulaska većeg broja žena u politiku i pozvali birače da podrže kandidatkinje na izbornoj listi SBB-a, ali i na listama drugih stranaka.

- Generalno, naše društvo ukazuje veliko povjerenje ženama kao majkama, učiteljicama, medicinskim sestrama i drugim pozivima koji zahtjevaju mukotrpan fizički i psihički rad i pri tome iziskuju dosta razumijevanja, brižnosti i nježnosti. Zašto smo još uvijek u ubjeđenju da je politika muški posao? Pokušajmo zajedno da promijenimo negativnu tradiciju i da pokažemo da žene na listi političkih partija nisu samo tu da ispune zakonsku kvotu od 40 posto, već da i mi možemo pametno, pošteno i hrabro djelovati na svim nivoima vlasti – poručile su članice Foruma žena SBB-a Goražde.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.