HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostarke osnovale novi modni brend

Inspiracija im ulična moda svjetskih metropola

Autor:M. HODŽIĆ

1.6.2016

Mostarke Ivana Banović i Jasna Miličević modom i kreiranjem bave se kao hobijem već niz godina, ali su to prije mjesec i po počele raditi profesionalno, kada su osnovale novi modni brend na bh. tržištu interesantnog naziva “Lio O”. 

U gradu na Neretvi o ovome se već uveliko priča s obzirom na to da njihovu prvu kolekciju karakteriziraju klasični, ali vrlo zanimljivi odjevni komadi, upotpunjeni originalnim modnim detaljima. 

jasna-5

Jasna Miličević

Ivana, koja je pravnica po struci, a novinarka po zanimanju, oduvijek je gajila ljubav prema modi, a isto se može reći i za Jasnu, koja radi kao spa menadžer na luksuznim kruzerima. 

- Inspiraciju za naš novi brend i kolekciju, koja se sastoji od hlača, kombinezona, suknji, košulja, haljina i ručno oslikanih torbi, pronašle smo u uličnoj modi svjetskih metropola. Koncept brenda, kojim želimo prodrmati bh. modnu scenu, zapravo je spajanje klasike i sadašnjih i budućih trendova – kaže Banović. 

ivana-5

Ivana Banović

Ističe kako je njihova stranica na Facebooku izuzetno posjećena te da su reakcije na ovu kolekciju veoma pozitivne. 

Dodaje i kako komade iz prve kolekcije nisu željele predstaviti sa profesionalnim manekenkama i pretjeranom upotrebom Photoshopa pa su u tu priču odlučile ući s “običnim” djevojkama, koje se ne bave manekenstvom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.