HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

SKUPŠTINA HNK: Pet miliona KM za projekt energetske učinkovitosti

Usvojena odluka o kreditnom zaduženju kod Svjetske banke

Fena

4.7.2016

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je odluku o kreditnom zaduženju kod Svjetske banke u visini od pet miliona maraka, a ta sredstva bit će usmjerena u projekte energetske učinkovitosti.

Obrazlažući Odluku pred skupštinskim zastupnicima, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg kazao je kako se radi o kreditu Svjetske banke namijenjenom uređenju i "utopljavanju" zgrada - promjeni otvora, postavljanju termo-fasada, saniranju krovova i podova te, prema potrebi, izmjeni sustava grijanja i rasvjete u šest škola i jednom domu zdravlja, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Dodao je i to kako se na taj način vrši ušteda odnosno racionalno koristi energija, te stvaraju bolji uvjeti boravka djece u školama i pacijenata u domovima zdravlja.

''Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila je sudjelovanje u projektu energetske učinkovitosti, te donijela Odluku o izboru objekata u 2016. godini, a to su Srednja građevinska i Četvrta osnovna škola u Mostaru, OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku, srednja škole u Konjicu i Čapljini, OŠ „Crnići“ i Dom zdravlja u Jablanici", dodao je Herceg, ističući značenje ulaganja u javne objekte, te izražavajući nadu u to kako će projekt biti nastavljen sljedeće godine, s osam novih objekata.

Skupština je, također, usvojila Zakon o izmjenama zakona o geološkim istraživanjima HNŽ-a, Zakon o izmjenama zakona o termoenergetskoj inspekciji HNŽ-a, Nacrt zakona o gorskoj službi spašavanja u HNK-u i Odluku o usvajanju izvješća Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNŽ-u za 2015. godinu iz članka 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNK-a, navodi se u saopćenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.