NAJAVA

U Sjevernom logoru u Mostaru protesti policije Hercegovačko-neretvanskog kantona

Fena
14.06.2018 13:43

Foto: Ilustracija

Sindikat policije u Hercegovačko-neretvanskog kantona održat će protest 25. juna na lokaciji Sjevernog logora u Mostaru.

- Policija kao garant zaštite lične, materijalne i svake druge sigurnosti svih u zajednici, kao i ljudskog dostojanstva svakog pojedinca, jednakosti pred zakonom svih, došla je u poziciju da na ovakav način zatraži da se ista prava odnose i na njene članove - navodi Sindikat u saopćenju za javnost.

Dodaje se kako će protest biti održan u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi s ciljem da se skrene pažnja na nezavidan radno-pravni status svih uposlenih u kantonalnom MUP-u, posebno u Upravi policije, kao i na probleme činovanja i unapređenja policijskih službenika, neizvršavanja pravosnažnih sudskih presuda, otpočinjanja pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom o radu te niz drugih nagomilanih problema iz radno-pravnog statusa uposlenika.

Poseban razlog protesta je odbijanje socijalnog dijaloga poslodavca, odnosno Vlade HNK, kako bi se konačno našlo rješenje za rješavanje nagomilanih problema u skladu s mogućnostima uz obostrano uvažavanje i poštivanje svih kojih se ova problematika tiče, navodi se u saopćenju.

NA VRH