MOSTAR

KO SDP HNK poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima "Aluminija"

Radnike pozivaju da prestanu pratiti lažnu politiku

Kantonalna organizacija SDP HNK. Arhiv

Avaz.ba

20.8.2019

Kantonalna organizacija SDP HNK pozvala je HDZ BiH da se, kako su naveli u saopćenju, prestane igrati sa radnicima "Aluminija" sa nerealnim planovima, koji nisu usaglašeni ni na nivou vlasnika, niti institucija sistema, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu finansijsku podršku za realizaciju.

- Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se izvinjavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti. Svima je jasno da je "Aluminij" žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u historiji ove zemlje – stoji u saopćenju KO SDP HNK.

Radnike pozivaju da prestanu pratiti, kako je navedno, lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske.

- Nastavak pristajanja na scenarij u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u, radnici "Aluminija" moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici "Sokola", "Žitoprometa", "Rudnika mrkog uglja" i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese. Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja firme izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici - zaključuje SDP u saopćenju na koje je jedanako žustro reagirao mostarski HDZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.