MOSTAR Kantonalna organizacija SDP HNK izdala saopćenje

KO SDP HNK poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima "Aluminija"

Radnike pozivaju da prestanu pratiti lažnu politiku

Avaz.ba
20.08.2019 18:09

Kantonalna organizacija SDP HNK

Foto: Arhiv

Kantonalna organizacija SDP HNK pozvala je HDZ BiH da se, kako su naveli u saopćenju, prestane igrati sa radnicima "Aluminija" sa nerealnim planovima, koji nisu usaglašeni ni na nivou vlasnika, niti institucija sistema, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu finansijsku podršku za realizaciju.

- Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se izvinjavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti. Svima je jasno da je "Aluminij" žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u historiji ove zemlje – stoji u saopćenju KO SDP HNK.

Radnike pozivaju da prestanu pratiti, kako je navedno, lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske.

- Nastavak pristajanja na scenarij u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u, radnici "Aluminija" moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici "Sokola", "Žitoprometa", "Rudnika mrkog uglja" i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese. Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja firme izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici - zaključuje SDP u saopćenju na koje je jedanako žustro reagirao mostarski HDZ-a.

Tagovi

SDP HNK Aluminij
NA VRH