HERCEGOVINA

Traže olakšice za prelazak granice, otvorenje tržnih centara, ali i svadbenih salona

Napomenuli su da na snazi ostaje obaveza poštivanja osnovnih protivepidemijskih mjera

Traže pošuštanje mjera. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

19.5.2020

Na današnjem koordinacijskom sastanku predstavnika Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK upućen je otvoreni poziv Federalnom štabu civilne zaštite da se, na tragu evidentnog poboljšanja ukupnog zdravstveno-epidemiološkog stanja u državi, bez odgode, donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice, broj okupljanja ljudi, kao i odluku o odobrenju rada tržnih centara i svadbenih salona u zemlji. 

- Predlažemo, u prvoj etapi, ukidanje mjere obaveznog samoizoliranja prilikom prelaska granice na period od 72 sata, a u drugoj etapi ukidanje te mjere u cijelosti. Također, potrebno je omogućiti prekogranično komuniciranje i za državljane drugih država, a s obzirom na ukupna nastojanja u smjeru oporavka privrede, treba odmah dopustiti rad i tržnim centrima - naveli su iz Vlade HNK.

S današnjeg sastanka. Avaz

Iz HNK pozivaju na otvaranje svadbenih salona i ukidanje ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednom prostoru, a napomenuli su da na snazi ostaje obaveza poštivanja osnovnih protivepidemijskih mjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.