STARI GRAD MOSTAR

Baralija ušla u Gradsko vijeće, uvjerljivo prva unutar Bh. bloka

Baralija je osvojila 2.527 glasova ili 76,21 posto među kandidatima ove koalicije

Baralija postigla uspjeh. Arhiv

Piše: G. M.

21.12.2020

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija ušla je u Gradsko vijeće Mostara ispred Bh. bloka, a tim povodom se oglasila i na Facebooku.

- Dragi prijatelji, članovi porodice, komšije, školski drugari i drugarice, sugrađani sa područja Starog Grada, hvala vam svima koji ste jučer odlučili da sam upravo ja osoba za koju želite da vas u naredne četiri godine predstavlja u Vijeću. Hvala vam na povjerenju koje ste ukazali BH bloku i meni lično, učinit ćemo sve što možemo da to povjerenje i opravdamo - napisala je Baralija.

Ona je podijelila prikaz broja glasova sa stranice CIK-a, a kojoj se vidi da je osvojila uvjerljivo najviše glasova na listi BH Bloka u Starom Gradu. Baralija je osvojila 2.527 glasova ili 76,21 posto među kandidatima ove koalicije.

Dragi prijatelji, članovi porodice, komšije, školski drugari I drugarice, sugradjani sa područja Stari grad, hvala vam...

Posted by Irma Baralija on Monday, 21 December 2020

 - Znam da su mnogi od vas priželjkivali veliki preokret na mostarskoj političkoj sceni i mnogo više mandata od ovih šest koje ćemo, kako stvari trenutno stoje, imati u Vijeću, no, ja bih vas zamolila da ne budete razočarani. Nema mjesta razočarenju jer:  1. Nismo više “grad-slučaj”, vratili smo demokratiju! Ovo je i najveća pobjeda! 2. SDP će vrlo vjerovatno imati više mandata nego je imao u posljednjem sazivu Vijeća; 3. Naša stranka postaje po prvi put parlamentarna u Hercegovini i to, sa dva mandata, još dvije žene (!); 4. Sa šest mandata se još uvijek može uraditi štošta – napisala je.  

Očito je, dodala je, da građanske opcije jačaju a ove druge slabe, „važno je samo držati kurs i raditi vrijedno, hrabro i pošteno, rezultati će bivati sve bolji i bolji“.

- Mostar je teška i kompleksna sredina, suštinske promjene je nemoguće napraviti preko noći, one mogu biti samo rezultat dugogodišnjeg rada. Čestitam kolegama iz drugih stranaka koji su osvojili mandat časno i pošteno – napisala je, između ostalog, Baralija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.