REPUBLIKA SRPSKA

Žarko Laketa: Stanje sigurnosti u Trebinju zadovoljavajuće

P. M.

13.3.2018

Stanje sigurnosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje je zadovoljavajuće, rekao je na redovnoj pres-konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa. 

- U toku februara evidentirano je 29 krivičnih djela, 28 saobraćajnih nezgoda i 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je po uporednim pokazateljima manje u odnosu na isti period prošle godine - naveo je Laketa i dodao da je PU Trebinje od početka godine izvela 123 operativno taktičke radnje, a sve je objavljeno u skladu s planovima Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

- Iz oblasti nedozvoljenog držanja opojnih droga od januara ove godine do danas evidentirano je 28 prekršaja, a kontrolom rada ugostiteljskih objekata zaplijenjeno je pet paketića opojne droge spid namijenjene za daljnju distribuciju - pojasnio je Laketa i dodao da je u odnosu na februar prošle godine evidentirano manje prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira, manje je i saobraćajnih nezgoda, a neznatno više krivičnih djela iz oblasti Općeg kriminaliteta.

Laketa je istaknuo da su pripadnici Policijske uprave Trebinje u protekla dva mjeseca uhapsili 55 migranata koji su ilegalno prešli granicu, među kojima je bilo najviše Sirijaca (47).

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina Policijske uprave Trebinje, te policijskih stanica Trebinje i Gacko su kod 22-godišnjeg N.C. iz Gacka našli više pušaka i više desetina metaka prilikom pretresa na dvije lokacije u Gacku.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici su stekli sumnje da navedena osoba posjeduje određenu količinu oružja i municije, a po naredbi Osnovnog suda u Trebinju pretresi su izvršeni na dvije lokacije u Gacku - naglasio je Laketa i dodao da je N. C. saslušan u svojstvu osumnjičenog za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.