BIJELJINA

Mještani Koviljuše ne žele plaćati veću naknadu za kanalizaciju

Iz “Vodovoda i kanalizacije” ističu da moraju otplatiti kredite

Piše: LJ. LJUBOJEVIĆ

15.7.2018

Nezadovoljni stanovnici bijeljinskog naselja Koviljuše uputili su Gradskoj upravi peticiju sa 259 potpisa kojom traže da im se smanji cijena održavanja kanalizacije koja je u protekla dva mjeseca uvećana za 30 posto. 

Gradska mreža

Oni su vlastitim sredstvima 2003. godine izgradili kanalizacionu mrežu u svom naselju i zbog toga su svojevremeno plaćali 50 posto manje za održavanje kanalizacije u odnosu na druge stanovnike Bijeljine koji su priključeni na gradsku mrežu.

Krsto Šušić, jedan od bivših aktivista u tom naselju, kaže da je 300 građana za kanalizaciju u toj akciji iz 2003. godine izdvojilo po 1.150 KM.

- Među prvima smo imali kanalizacionu mrežu u Bijeljini. Da nije toga bilo, ne bismo mogli ni opstati u ovom naselju, jer su podzemne vode na dubini od metar. Kada se donose ovakve odluke, očekujemo da se pitaju svi građani u naselju, a ne da pojedinci nastupaju u naše ime - kaže Šušić.

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina Predrag Perković kaže da će Nadzorni odbor ovog preduzeća razmatrati prijedlog da do kraja godine ostane cijena koju traže mještani Koviljuša.

Nije hir

- Naplata kanalizacije nije naš hir, mi moramo jer moramo otplatiti kredite kojima se finansira izgradnja kanalizacione mreže u Bijeljini – kaže Perković.

Saglasnost iz MZ

U preduzeću "Vodovod i kanalizacija" tvrde da je odluka o novoj cijeni kanalizacije donesena na osnovu saglasnosti koja je dobivena od Savjeta mjesne zajednice. No ističu da će pokušati da riješe novonastali problem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.