REPUBLIKA SRPSKA

Trebinjski vatrogasci krajem mjeseca useljavaju u novi dom

Novi vatrogasni dom izgrađen je u Zasad Polju

P.MUCOVIĆ

6.9.2018


Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje već početkom narednog mjeseca trebali bi biti u svojim novim prostorijama, potvrdio je Tripo Ćuk, komandir TVJ Trebinje.  

 Raspisivanje tendera

Naime, izgradnja novog vatrogasnog doma u Trebinju privedena je kraju, a do kraja mjeseca trebali bi biti stvoreni svi uvjeti za preseljenje trebinjskih vatrogasaca u novi, namjenski projektiran i moderno opremljen objekt u naselju Zasad Polje.

- Ostalo je još montiranje garažnih rol vrata, što će uslijediti u narednim danima, te priključenje strujw u objekt. Ostali radovi su završeni, a ovih dana bit će raspisan i tender za nabavku opreme za unutrašnjost. Nadam se da ćemo do kraja mjeseca već imati novi vatrogasni dom, spreman za operativnu upotrebu i preseljenje naše jedinice – kazao nam je Ćuk.


Ćuk: Završni radovi

Dodaje da će novi vatrogasni dom imati i toranj za vježbe, kao i prostran parking ispred objekta.

- Objekt je namjenski rađen i prema svjetskim standardima iz ove djelatnosti. Dobivamo kvalitetno opremljen i puno veći manevarski prostor za smještaj i ljudi i tehnike. Upotrebna vrijednost objekta za našu jedinicu je izuzetna, ovaj objekt je od velikog značaja ne samo za grad nego i za regiju, a dajem sebi pravo da kažem da će to biti jedan od najboljih vatrogasnih domova u Republici Srpskoj - pojašnjava Ćuk.

On je podsjetio da je za izgradnju i opremanje vatrogasnog doma Grad Trebinje izdvojio blizu 1,5 miliona KM.

 Posebna svečanost

- Useljenje u novi objekt vatrogasnog doma svakako će biti jedan od najznačajnijih datuma u historiji trebinjskog vatrogastva, što će biti obilježeno i posebnom svečanošću - istakao je Ćuk.


Brojni sadržaji

Ćuk dodaje da će u prizemlju objekta biti garaže za vozila, servisna radionica i magacin radne opreme. Na spratu su planirani dispečerski centar, kancelarije, prostorije za dnevni boravak vatrogasaca, trpezarija, teretana, garderoba i vešeraj te učionice za edukaciju.

 1,5

miliona KM uloženo u izgradnju novog vatrogasnog doma


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.