BOSANSKA GRADIŠKA

Hari Ljutić slavio kao da je pobijedio u utrci Formule 1

Ljutić sa svojim fijakerom u koji su upregnuti Cvjetko i Jadran (Foto: G. Bobić)

B. GRGIĆ

26.9.2018

Najviše pažnje na 36. konjičkim igrama, održanim na hipodromu u Bosanskoj Gradišci, privukli su konji i luksuzni fijaker Harija Ljutića iz Čatrnje. Stručna komisija dodijelila je Hariju prvo mjesto u kategoriji bečkog fijakera, u koji su bili upregnuti konji Cvjetko i Jadran. 

Tražene fotografije

Iako je osvojio drugo mjesto u preciznoj vožnji dvoprega iza fijakera Miće Sarajlića iz Laminaca, Hari je slavio, kao da je šampion trke u Formuli 1.

- Moje vrijeme je lošije samo 10 sekundi, vjerovatno što je moj fijaker napravljen za gospodske vožnje po parkovima i ulicama, a ne za trke. Najveće priznanje je što sam provozao mnogo posjetilaca, svi su željeli da se slikaju sa mojim konjima ljepotanima i u fijakeru - rekao je Ljutić.

Mićo Ristić, predsjednik Konjičkog kluba Posavko rekao je da je prezadovoljan smotrom, jer konji kao nekad radne životinje, danas opstaju zahvaljujući jedino klubovima i sportu.

- Konj je hiljadama godina uz čovjeka i u dobru i u zlu i mi nemamo pravo da tu vezu raskinemo - rekao je Ristić.

 Najbolja grla

Na konjičkim trkama održane su i trke u kategoriji arapskih rasa, lipicanera i punokrvnih engleskih konja. Šampioni u kategorijama su grlo Vidran, lipicaner Rubin i punokrvni engleski konj Gordon Flash. Najbolji jahači su Amir i Muriz Husić iz Bijeljine i Saša Dragičević iz Banje Luke.

Konjičke igre održane su u organizaciji Opštine Bosanska Gradiška, Turističke organizacije i Konjičkog kluba Posavko.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.