TREBINJE

Gimnazija i Tehnička škola nakon 60 godina dobile fiskulturnu salu

P. MUCOVIĆ

14.11.2018


Nakon šest decenija učenici Tehničke škole i Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja imat će časove fizičkog odgoja u fiskulturnoj sali. Časovi su do sada održavani u pozajmljenoj sali Centra srednjih škola, na otvorenom vojnom poligonu, školskom igralištu ili u učionici.

Zajedničke snage

Nova balon sala je napravljena u okviru javno-privatnog partnerstva Tehničke škole, Gimnazije „Jovan Dučić“, privatne firme „Trial“ i Grada Trebinja.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, grad je osigurao zemljište na kome je izgrađena balon sala.

- Ovo je primjer da se zajedničkim snagama može mnogo bolje. Tako ćemo rješavati i sve ostale probleme, a jedan od njih je i centralno grijanje u ovoj školi - istakao je Petrović, podsjetivši da je kompleks u kome se nalaze sve tri trebinjske srednje škole nedavno rekonstruiran.

Mišo Pešić, direktor Gimnazije „Jovan Dučić“, naveo je da su se sada stekli svi uvjeti za adekvatno odvijane časova fizičke kulture.

- Sada će se nastava odvijati potpuno kontrolirano, djeca su pod kontrolom profesora i radit će u sigurnim uvjetima - izjavio je Pešić.

Darko Rakić, direktor Tehničke škole, kaže da će učenici od ove godine imati dosta bolje uvjete za časove fizičkog odgoja.

Vojni poligon

- Generacije naših učenika nastavu su izvodile na vojnom poligonu iznad škole i na igralištu pored škole. Učenici Tehničke škole i gimnazije salu će koristiti od 7 do 18.30, dok će nakon toga, kao i vikendom, sala moći koristiti u komercijalne svrhe - rekao je Rakić.

 800 kvadrata  

Balon sala je izgrađena na 800 kvadratnih metara. Ima teren na kome je moguće igrati mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.