BANJA LUKA

"Zimzograd" postao čuven po vrhunskom roštilju i kuhanom vinu

Praznični sajam prostire se na 15.000 kvadratnih metara i sastavljen je od zabavnog i dječijeg parka <195> Očekuju redovne goste iz Slovenije i Hrvatske, a ove godine bit će ih više i iz Njemačke te Austrije

Hrana je zaštitni znak „Zimzograda“ (Foto: G. Dakić)

Piše: G. DAKIĆ

21.12.2018

Radnim danima u „Zimzogradu“ nema nikoga. Tek predvečer dođu prvi gosti, na roštilj i pivo, a za njima i klizači i djeca koju ne zanima ništa drugo osim lunaparka. Tad „Zimzograd“ oživi, tad kreću muzika, cika, pjesma i smijeh...

Glasno veselje

Ovogodišnji „Zimzograd“, koji će trajati do kraja januara, održava se u parku „Mladen Stojanović“. Desetak drvenih kućica u kojima na vrelom ulju cvrče kobasice, ćevapi i carsko meso te improvizirane bašte u kojima se toči pivo i kuha vino su najposjećenije lokacije u „Zimzogradu“. Tu su i nezaobilazne praznične poslastice i slatkiši.

- Prošli „Zimzogradi“ su bili bolji, jer su bili u centru grada, nismo morali pješačiti ovoliko. Roštilj je vrhunski, kao i pivo, jedino je muzika možda preglasna, ali svako veselje je takvo - kazao je Bojan Milojević.

Šezdesetdvogodišnja Milka Knežević je u „Zimzograd“ povela dvije unuke. Njima je, kaže, svejedno gdje se nalazi ovaj zimski gradić sve dok u njemu ima sve ono što veseli djecu.

- Djeci je bitno da su tu klizalište, trampoline, autići na sudaranje, balerine, vrteške, prodavači šećerne vune i Djeda Mraz. Sve ostalo može, a i ne mora. Park je mogao biti bolje očišćen, jer je klizavo, ali i to smo nekako prebrodili - ističe Milka Knežević.

„Zimzograd“ se prostire na 15.000 kvadratnih metara i „sastavljen“ je od zabavnog i dječijeg parka. Organizatori „Zimzograda“ ističu da je ova manifestacija postala prepoznatljiva po izuzetnoj gastronomskoj ponudi. Miris roštiljskih kobasica u „Zimzogradu“ je, kažu, nezaboravan.

Veliko interesiranje

- Očekujemo goste iz Slovenije i Hrvatske. Ove godine bit će povećan broj gostiju iz Njemačke i Austrije. Otvaranjem aviolinije Brisel - Banja Luka očekujemo i goste iz Belgije, Švedske, a i turisti iz Velike Britanije pokazali su veliko interesovanje - kazala je portparol Turističke organizacije Banja Luka Branka Branković.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.