BOSANSKA GRADIŠKA

Načelnik Adžić hoće novi Audi, opozicija mu ne da

Posebno mu zamjerili na navodnoj izjavi da se on ne može voziti u vozilu u kome se voze referenti drugih odjeljenja <195> Službeno vozilo koje koristim staro je više od 13 godina, kaže on

Načelnik bacio oko na Audi A6 vrijedan skoro 140.000 KM

Piše: B. GRGIĆ

26.2.2019

Opozicija u lokalnom parlamentu u Bosanskoj Gradišci žestoko je napala potez načelnika općine Bosanska Gradiška Zorana Adžića zbog raspisivanja tendera za nabavku osam putničkih automobila.

 Povlačenje odluke

Opozicija i lokalni mediji posebno su se okomili na činjenicu da je načelnik za potrebe svoga kabineta predvidio automobil Audi A6 vrijedan čak 139.000 maraka.

- Tražim od načelnika da na današnjoj sjednici javno povuče odluku o nabavci tako skupog automobila, jer imamo mnogo potrebnijih mjesta gdje bi se utrošio toliki novac - rekao je odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) Radislav Dončić.

Opozicija posebno zamjera načelniku na navodnoj izjavi da se on ne može voziti u vozilu u kome se voze referenti drugih odjeljenja te da to vozilo treba da bude reprezent općine.

Opoziciji i portalima se oštro suprotstavio načelnik općine Zoran Adžić, rekavši da nema namjeru da razgovara s njima na taj način.

- Službeno vozilo, koje koristim već dvije godine, staro je više od 13 godina, prešlo je više od 600 hiljada kilometara, često se kvari i njegovo održavanje je veoma skupo. U prve dvije godine nisam mijenjao automobile, već sam akcent dao na povećanje budžetskih prihoda, razvoj privrede i proširenje socijalnih davanja. Zalažem se za javnost u bradu i spreman sam da za dvije godine izađem pred birače uzdignutog čela - rekao je Adžić.

Adžić: Izaći ću pred javnost uzdignuta čela

Načelnik Adžić uzvratio je opoziciji koja je zbog izgubljenog sudskog spora u vezi sa zgradom općinske administracije prouzrokovala sudske troškove, odnosno štetu od 800 hiljada KM. 

Kome će ostala vozila 

Osim automobila za potrebe načelnika općine, u planu je kupovina još sedam automobila za potrebe općinskih službi, Civilne zaštite i Razvojne agencije. Njihova cijena je oko 300 hiljade konvertibilnih maraka bez poreza na dodatnu vrijednost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.