BIJELJINA Štab za vanredne situacije

Priprema se karantin u kasarni

Tri osobe zaražene koronavirusom

Lj. Lj. / Avaz.ba
  • Sa sjednice: Osigurana sredstva za nabavku respiratora

    Sa sjednice: Osigurana sredstva za nabavku respiratora

    Foto: Avaz


Trenutno je u Bijeljini 1.190 osoba pod stručnim nadzorom u samoizolaciji. Od toga su tri zaražene koronavirusom, 21 je u kućnoj i dvije su u bolničkoj izolaciji, a u pitanju je porodilja s bebom sa područja zvorničke općine, koja je rođena u ponoć sa utorka na srijedu, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada.

Dobra vijest

- Stanje se nije pogoršalo u smislu da imamo više oboljelih, i to je dobra vijest. Na Graničnom prijelazu Rača zabilježen je prelazak 264 vozila, od čega je 236 kamiona i 28 putničkih vozila. Vozači su u izolaciji u tranzitu, dok su vozači putničkih automobila smješteni u kućnu izolaciju. Komunalna policija izvršila je 113 kontrola osoba koje se nalaze u samoizolaciji i tom prilikom deset ih nije pronađeno na adresama. Zbog toga će biti preduzete odgovarajuće mjere – rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, call–centar je profunkcionirao i u međuvremenu je pružena neophodna pomoć za 45 osoba, uglavnom starijih od 65 godina.

Dostava hrane

- Građani najviše traže uslugu podizanja novca u bankama, nabavku zaštitnih sredstava, lijekova i dostavu hrane. U narednom periodu pripremit ćemo uvjete za otvaranje karantina u kasarni. Dom učenika će biti pripremljen za druge namjene. Zajedno sa privrednicima, osigurali smo 600.000 KM za nabavku respiratora za bolnicu – istaknuo je Mićić, naglasivši da se redovno dostavlja hrana i za 250 socijalno ugroženih porodica koje se hrane u Narodnoj kuhinji.

Više o temi Koronavirus

FOJNICA
U samoizolaciji 78 osoba
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na