BIJELJINA

Priprema se karantin u kasarni

Tri osobe zaražene koronavirusom

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

25.3.2020

Sa sjednice: Osigurana sredstva za nabavku respiratora. Avaz

Trenutno je u Bijeljini 1.190 osoba pod stručnim nadzorom u samoizolaciji. Od toga su tri zaražene koronavirusom, 21 je u kućnoj i dvije su u bolničkoj izolaciji, a u pitanju je porodilja s bebom sa područja zvorničke općine, koja je rođena u ponoć sa utorka na srijedu, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada.

Dobra vijest

- Stanje se nije pogoršalo u smislu da imamo više oboljelih, i to je dobra vijest. Na Graničnom prijelazu Rača zabilježen je prelazak 264 vozila, od čega je 236 kamiona i 28 putničkih vozila. Vozači su u izolaciji u tranzitu, dok su vozači putničkih automobila smješteni u kućnu izolaciju. Komunalna policija izvršila je 113 kontrola osoba koje se nalaze u samoizolaciji i tom prilikom deset ih nije pronađeno na adresama. Zbog toga će biti preduzete odgovarajuće mjere – rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, call–centar je profunkcionirao i u međuvremenu je pružena neophodna pomoć za 45 osoba, uglavnom starijih od 65 godina.

Dostava hrane

- Građani najviše traže uslugu podizanja novca u bankama, nabavku zaštitnih sredstava, lijekova i dostavu hrane. U narednom periodu pripremit ćemo uvjete za otvaranje karantina u kasarni. Dom učenika će biti pripremljen za druge namjene. Zajedno sa privrednicima, osigurali smo 600.000 KM za nabavku respiratora za bolnicu – istaknuo je Mićić, naglasivši da se redovno dostavlja hrana i za 250 socijalno ugroženih porodica koje se hrane u Narodnoj kuhinji.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.