ZANIMLJIVA EKIPA

Članovi "Vespa kluba" iz Kragujevca u posjeti Trebinju: Mi se osjećamo kao pobjednici iako smo najsporiji na putu

Vožnja Vespom je džentlmenski sport i uvijek su njihovi vozači važili za džentlmene, a ne bajkere, kaže Mišović

Piše: P. Mu.

2.9.2021

Članovi „Vespa kluba“: Ljubav i avanturizam. P. MUCOVIĆ

U Trebinju ovih dana borave članovi „Vespa kluba“ iz Kragujevca sa svojim prijateljima iz Jagodine i Požege.

Prema riječima predsjednika Miroljuba Mišovića, njihov klub je relativno mlad, osnovan je 2016. godine i putem Vespa Saveza Srbije postao je član Svjetskog Vespa kluba, a trenutno broji 24 člana, starosti od 18 do 81 godine.

- Organiziramo skupove ovih dvotočkaša u Srbiji, na kojima se okupi stotinjak Vespi iz regiona. Umjesto ovogodišnjeg skupa, čije održavanje nije bilo moguće zbog korone, odlučili smo se za klupsku vožnju, i prema preporukama ljudi, došli smo u Trebinje - pojašnjava Mišović.

Ljubav prema Vespi potekla je od oca.

- To je prvi motocikl koji sam vozio. Uvijek je važilo da je vožnja Vespom džentlmenski sport, kao i to da su njihovi vozači važili za džentlmene, a ne bajkere. To je način i stil života, uživanje i ljubav - ističe Mišović.

Vespa Struzzo je najstarija u ovom klubu, proizvedena je 1955. godine.

Miodrag Janković, koji trenutno živi u Parizu, došao je avionom u Kragujevac da bi sa svojim prijateljima na Vespi došao do Trebinja.

- Mi smo sporiji od modernih motocikala, ponekad i neudobniji, ali stići iz grada na Lepenici do Trebinja je poduhvat. U tome je ljepota i mi se osjećamo kao pobjednici iako smo možda najsporiji na putu. Vespa je svjetska priča. To dokazuje da je putovanje ovim motociklom uvijek bio čin avanturizma, ali i dokaz zaljubljenika da ona može još više, uz laganu vožnju, sa stilom i elegancijom, koju može ponuditi samo ovaj dvotočkaš - zaključuje Janković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.