SARAJEVO

Zbog gužvi i presjedanja mnogi zakasnili na posao

Počela gradnja pothodnika na Stupskoj petlji

I. TREPALOVAC

23.7.2014

 

Blokirane ulice i duge kolone dočekali su jučer ujutro građane Sarajeva koji su vozilima krenuli na posao iz pravca Ilidže. Jučerašnji nezapamćeni kolaps na ulicama, prema svemu sudeći, gledat ćemo i u narednih 20 dana, koliko će trajati gradnja velikog pješačkog pothodnika ispod Stupske petlje.

Sezona odmora

Dok traju radovi na ovoj dionici, neće raditi tramvaji od Ilidže do Nedžarića. Zbog presjedanja iz jednog vozila u drugo mnogi su jučer zakasnili na posao, zakazane ljekarske preglede...

- Ne mogu vjerovati da zbog ovih radova cijelo ljeto moramo trpjeti ovaj haos! Mogli su ranije završiti planirani posao, a ne kada je sezona godišnjih odmora - kazala je Sumeja Dizdarević.

Nema putokaza

Dok su čekali u dugačkim kolonama na plus 30 stepeni, vozače je najviše nerviralo to što putokaza za alternativne pravce nije nigdje bilo.

- Podržavam obnovu saobraćajnica, mostova, trgova... Ali, zar se radovi moraju izvoditi u jeku turističke sezone. Nije mi jasno zašto policijske patrole ne olakšaju vozačima - kaže Enis Redžepagić.

Riječ putnika

Munira Turčinović: - Ovo je strašno. Na pasarelu se ne mogu popeti pa se moram snalaziti kako znam i umijem. Samo nam je trebalo još ovo presjedanje. Pitam se hoće li ikad završiti gradnju.

Hamdija Šošić: - Imamo previše problema zbog gradnje petlje. Užas jedan. Ne može se proći, ljudi ne mogu prići kućama, nemamo gdje smeće baciti. No, neka se radi, samo da se hoće završiti.

Putnike će prevoziti autobusi GRAS-a

Za vrijeme trajanja radova putnike će na relaciji Nedžarići –Ilidža - Nedžarići prevoziti autobusi GRAS-a. Vozila će stajati naspram svakog tramvajskog stajališta.
Polazno stajalište iz Nedžarića je u ulici Džemala Bijedića, kod pijace Heco, a završno, privremeno, iz pravca Ilidže kod hotela „Radon Plaza“. Prilikom presjedanja karte će važiti za nastavak putovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.