SARAJEVO

Peti Sajam stipendija u Sarajevu

Prilika za studente

S. Ha.

29.7.2014

 

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu petu godinu zaredom organizira Sajam stipendija u Sarajevu.

Peti sajam stipendija će se održati u utorak 16. oktobra 2014. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu od 10 do 17 sati.

- Glavni organizator 5. sajma stipendija je Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, dok su partneri Fondacija kralja Baudouina iz Belgije, Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu, kao i portal Stipendije.ba, kao naš medijski partner koji će nas pratiti od početka same organizacije pa do kraja sajma - kazali su iz Službe za međunarodnu saradnju.

Sajam stipendija je jedinstvena manifestacija ove vrste u BiH čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu.

Iz Službe za međunarodnu saradnju podsjećaju da je na prethodnim sajmovima stipendija učestvovalo preko 25 institucija koje su predstavile različite oblike finansijske podrške bh. građanima za studij u BiH i inostranstvu. Dosadašnje posjete premašivale su broj od 5.000 posjetilaca, a nadamo se da će posjeta Sajmu ovaj put biti još veća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.