SARAJEVO

Hodžić: Rok za isplatu devet i po plaća uposlenicima ZOI'84 kraj oktobra

Sastanak Štrajkačkog odbora uposlenika preduzeća

Fena

29.10.2014

Štrajkački odbor uposlenika preduzeća ZOI '84 održao je jutros sastanak na kojem je donio odluku da s novom upravom ovog preduzeća potpiše sporazum po kojem bi isplata devet i po  plaća od mogućih 14 bila izvršena do  31. oktobra - kazao je za Agenciju Fena predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić. 

- S prošlom Upravom ZOI '84 smo napravili sporazum koji je glasio: Isplata devet i po plaća od mogućih 14, do 9. oktobra. Međutim, zbog nekih situacija koje nisu bile dovršene, došao je novi direktor i nova uprava, pa su tražili od nas da produžimo to za 11. novembar.  Jutros smo dobili informaciju od direktora KJP ZOI '84 da ima odluka Vlade KS-a i da će oni to podržati, a koja je otišla i banci -  kazao je Hodžić. 

Naglasio je  da se uposlenici nadaju da će do 31. oktobra plaće biti na računima uposlenika ZOI '84. 

- Ukoliko se to desi uposlenici ZOI '84 se odmah prihvataju posla. Na ski-centru će pripremati sezonu da bi građani i djeca mogli sigurno da skijaju i uživaju na snijegu, a na Zetri će uslijediti priprema ledene plohe, gdje bi se dječija graja ponovno vratila i kako  bi Zetra bila objekt koji treba da služi namjeni građana Sarajeva - kazao je Hodžić. 

Istakao je da uposlenici imaju  želju i volju da rade  te nadaju se da će i nova uprava sarađivati s njima da zajednički izađu iz ove krize i da  dobiju plaću od svog rada. 

- Mi smo časni, pošteni i čestiti uposlenici i dokazat ćemo ko smo  i šta smo svojim radom. Dokazat ćemo da smo lice i naličje ove firme - kazao je Hodžić. 

Naglasio je da se nada će do petka  uposlenici dobiti devet i po plaća, ali ukoliko do toga ne dođe ponovno će biti organiziran štrajkački odbor i sastanak svih uposlenika da se vidi šta dalje. 

Direktor ZOI '84 Midhat Hubijar kazao je za Agenciju Fena da "apsolutno nema nikakvih malverzacija vezano za realizaciju dugoročnog kredita od osam miliona KM". 

- Čeka se termin komercijalne banke za potpisivanje ugovora. U prioritetu su isplate deset plaća uposlenicima našeg kolektiva -  kazao je Hubijar. 

Radnicima ZOI '84 nije isplaćeno posljednjih 14 plaća, a od 2012. godine im nisu uplaćeni doprinosi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.