SARAJEVO

Građani traže manje račune za grijanje

Još uvijek na snazi dvosatne redukcije

A. Na.

4.11.2014

Građani koji stanove zagrijavaju putem centralnog grijanja "Toplana" i u narednim danima od 12 do 14 sati ostajat će bez grijanja. Ovakav režim rada postrojenja, kako su nam kazali iz ovog preduzeća, bit će na snazi sve dok se ne normalizira isporuka plina.

- Zbog smanjenja isporuke za 35 posto primorani smo ovako raditi. Trenutno je na snazi umjerena redukcija. Poduzeli smo korake za aktiviranje sistema alternativnog grijanja na onim lokacijama gdje je to moguće, a riječ je o velikim kotlovnicama koje mogu brzo preći na mazut - kažu iz "Toplana".

Inače, zbog krize s plinom "Sarajevogas" i 'Toplane" dnevno raspolažu sa 450.000 kubnih metara plina, a te količine su za 40.000 do 50.000 kubnih metara manje od potrebnih.

Zbog svakodnevnih isključenja jučer je redakciju "Avaza" pozvalo nekoliko penzionera.  Negoduju zbog toga što su na njihove adrese stigli računi za grijanje koji nisu umanjeni ni za fening, iako su aktuelne redukcije grijanja.

No, iz „Toplana“ su kazali da će, kada se situacija stabilizira, razmotriti prijedlog da korisnicima umanje visinu računa za grijanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.