SARAJEVO

Sarajlije u mraku!

Ko je kriv što nema ulične rasvjete

K. KEŠMER

11.11.2014

Posljednjih nekoliko mjeseci mnoga su gradska naselja zbog neažurnosti nadležnih iz Vlade KS ostala bez ulične rasvjete. Sarajlije su u mraku jer se Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS odreklo upravljanja rasvjetom, a brigu prebacilo na preduzeće „Park“.  

Međutim, iz ove firme nisu htjeli popravljati svjetiljke budući da im Vlada KS, s nadležnostima, nije prebacila i novac.

U tom vakuumu veći dijelovi naselja Hrasnica, Grbavica, Vrace, Alipašino Polje... ostala su bez rasvjete. Dodatne probleme građanima zadaju i psi lutalice, zbog čega stanovnici ovih naselja radi sigurnosti izbjegavaju napuštati svoje domove u noćnim satima.

Direktor „Parka“ Safet Baltić kazao nam je da oni nisu imali novac, ali ni dovoljno ljudi koji bi rješavali taj problem. Međutim, jučer je potvrdio da su dobili 50.000 KM i popravili kvarove.

No, naša ekipa sinoć je obišla ove dijelove grada te smo se uvjerili da rasvjeta i dalje ne radi u svim ulicama. Jedan dio dionice Butmirske ceste nema nikako rasvjete. Ovaj dio ceste može biti izuzetno opasan, s obzirom na to da se radi o brzoj cesti sa po dvije trake u oba smjera. U ostalim ulicama problem je to što nisu zamijenjene pojedine žarulje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.