SARAJEVO

Do Igmana i Bjelašnice turisti i građani nemaju čime doći

Počele pripreme za zimsku sezonu na olimpijskim planinama

A. Na.

21.11.2014

Kao što su to i obećali, radnici preduzeća ZOI '84 odmah su po dobivanju plaća jučer počeli s užurbanim uređenjem staza i provjerom ski-liftova na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici. Zbog uređenja i priprema za početak zimske sezone, koja će, prema najavama, biti otvorena najdalje do 15. decembra, zadovoljni su i vlasnici obližnjih ugostiteljskih objekata te uposlenici Turističke zajednice (TK) KS.

- Sve što je bilo do nas, mi smo uradili. Ušminkali smo unutrašnjost hotela "Maršal", poboljšali ponudu, prilagodili cjenovnike i privukli nove goste. Ostalo je na preduzeću ZOI da uredi i osmisli svoje sadržaje. Nadam se da će nova vlast imati malo više sluha za ove potencijalne kojima raspolažemo - kazao je Zahid Bešović, direktor "Maršala".

Asja Mešić-Hadžiefendić, portparol TZ KS, mišljenja je da se od obilaska starih kulturno-historijskih znamenitosti ne može razvijati turizam i grad.

- Treba osmisliti nešto novo, a ne živjeti na račun stare slave. Stalno trebamo ulagati da bi nam dolazili gosti i turisti. Oni su zbog nedostatka prijevoza do planina trenutno fokusirani samo na grad. To treba biti prioritet! I poznate ličnosti trebaju boraviti što više na našim planinama, to je najbolja promocija. Smatram da se i ugostitelji trebaju prilagoditi našem džepu da bi i naši građani što više boravili gore - kazala je Mešić-Hadžiefendić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.