SARAJEVO

Stanari skoro 20 godina mole za sanaciju zgrade

Općina i načelnik Efendić ne žele pomoći građanima na Dobrinji

A. Š. H.

11.1.2015

Fasada zgrade u ulici Esada Pašalića na Dobrinji ni nakon skoro 20 godina nije obnovljena. Iako su se stanari mnogo puta obraćali Općini Novi Grad, niko im nije pomogao. Na molbe građana ne reagira ni sadašnji načelnik općine Semir Efendić (SDA).

Kako su nam kazali, njihova zgrada je za vrijeme opsade grada bila skoro na liniji razgraničenja, nebrojeno puta je gađana.

Predstavnik stanara Avdo Gušić rekao nam je da su skupili 7.560 KM te da im je potrebno još oko 9.000 maraka kako bi obnovili fasadu.

avdo-gusic

Gušić: Sakupili dio novca

- Od Općine smo u aprilu prošle godine tražili da izdvoje ostatak novca, ali su nam odgovorili da sredstva za ovu namjenu nisu planirana u budžetu. Nedavno smo opet poslali dopis, još nismo  dobili odgovor, nadamo se da će nam pomoći – kazao je Gušić.

Prema njegovim riječima, na zgradi su bila velika oštećenja. Gušić tvrdi da su nekoliko puta na uviđaj dolazile razne komisije, ali bez rezultata.

enver-fazlic

Fazlić: Devastiran stan

Stan Envera Fazlića za vrijeme agresije bio je potpuno devastiran, a posljedice su vidljive i danas.

balkon-fazlic

Opasni balkon

Kako kaže, granata mu je u stan ušla kroz balkon, koji je uspio djelimično sanirati, ali ga ne smije koristiti jer nije stabilan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.