SARAJEVO

Završena javna rasprava o pijaci "Sirano": Škamo gurnuo jednu od učesnica rasprave

U velikoj sali Općine Centar

J. Be. -Z.Ka.

15.1.2015

17:42  Javna rasprava povodom izmjena i dopuna Urbanističkog projekta "Kvadrant Sirano-Lokalitet Sirano"je upravo završena, svi zakupci su ostali pri svojim ranijiem stavovima vezanim za gradnju objekta.

Zaključak javne rasprave će biće proslijeđen na razmatranje Općinaskom vijeću.

 

Općinsko vijeće Centar je na 24. redovnoj sjednici, održanoj 30. oktobra 2014. godine, razmatralo inicijativu o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta "Kvadrant Sirano-Lokalitet Sirano", koju je pokrenula firma "Exclusive" d.o.o. Sarajevo o izgradnji poslovno-stambenog kompleksa sa podzemnom javnom garažom na prostoru današnje pijace.

U skladu sa navedenim nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove je organizovala javnu  tribinu odnosno raspravu na kojoj će građani, a prije svega sadašnji korisnici trgovki i boračka udruženja kao i stanari okolnih zgrada, moći iznijeti svoje mišljenje o toj inicijativi.

Vlasnici radnji na pijaci „Sirano" protive se bilo kakvoj gradnji na tom prostoru. Ogorčeni su nakon što su saznali za inicijativu Općinskog vijeća Centar da se tu, gdje zarađuju za život svojih porodica, gradi stambeno-poslovni prostor s podzemnom garažom.

Na ovu raspravu su došli skoro svi zakupci pijace "Sirano". Velika sala Općine Centar je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Prije nkeih 10-ak minuta došlo je do incidenta u kojem je Zijad Škamo vlasnik BOOC nasrnuo na jednu ženu ne davši joj za govornicu.

Pripadnici MUP-a KS osiguravaju javnu raspravu iz zbog straha od incidenta.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.