SARAJEVO

Koji će ministri sjediti u Vladi Dine Konakovića

Poznata većina imena novih članova izvršne vlasti u KS

S. MUHIĆ

3.3.2015

Izvršni odbor kantonalne SDA, nakon što su općinske organizacije uputile prijedloge, odabrao je imena budućih ministara u novoj Vladi premijera Elmedina Konakovića (SDA). Tako je na posljednjoj sjednici IO potvrđeno ranije pisanje „Avaza“ da će ministar privrede u KS biti Muharem Šabić, raniji kandidat SDA Novi Grad za mandatara.

Ministar finansija bit će kandidat OO SDA Ilijaš Jasmin Halebić, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša vodit će Čedomir Lukić, ministar komunalne privrede i infrastrukture bit će Senad Hasanspahić iz Vogošće, Mujo Fišo iz Hadžića bit će na čelu Ministarstva saobraćaja, dok će Elvir Kazazović s Ilidže biti ministar obrazovanja, nauke i mladih.

image-233a817f9fcb5097c5b5783a55b375cd2fc36aaf9a08b505ff1a57fdb4c6146e-v

Što se tiče njihovih koalicionih partnera DF-a, „Avazu“ je odranije rečeno da će ministar zdravstva biti Milan Mandilović, unutrašnjih poslova Predrag Kurteš, dok će Ministarstvo za boračka pitanja DF prepustiti BPS-u, a ministar će ostati Faid Hećo.

Iako u DF-u još nije poznato ko će voditi ostale resore, navodno će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglica biti kandidirana Emira Tanović-Mikulec, dok bi novi ministar kulture i sporta trebao biti Adnan Podžo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.