SARAJEVO

Predsjedavajući Agić dobiva posao i plaću iz budžeta

Nova zapošljavanja u službama Gradske uprave

A. Na.

9.3.2015

Dobru priliku za svoje uhljebljenje u Gradu, odmah nakon dolaska na čelo Gradskog vijeća, uvidio je i, po svemu sudeći, dobro će je iskoristiti starogradski vijećnik Suljo Agić (SDA).

Naime, novi predsjedavajući odmah je po dolasku na ovu funkciju, 28. januara, podnio zahtjev da bude primljen u Službu Gradskog vijeća.

U svom obrazloženju naveo je da za vrijeme trajanja mandata svoju dužnost želi obavljati profesionalno i na taj način ostvariti sva prava iz radnog odnosa. O njegovom zahtjevu naredne sedmice, za kada je zakazana sjednica Gradskog vijeća, odlučivat će vijećnici.

agic

Agić: Želi zasnovati radni odnos

Također, pred vijećnicima će se naći i izvještaj Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade 2015". Vijećnici će glasati i za to da se pojedinačna, grupna i kolektivna "Šestoaprilska nagrada 2015" dodijeli slikaru Safetu Zecu, Džimu Maršalu (Jim Marshall) i Timotiju Timu Klensiju (Timothy Tim Clancy) za doprinos u oblasti zaštite čovjekove okoline, kao i Udruženju roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92-95.

Odlučivat će se i o tome da se Plaketa Grada Sarajeva ove godine posthumno dodijeli rahmetli generalu Mustafi Hajrulahoviću Talijanu te Udruženju "Sarajevotaxi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.