SARAJEVO

MARINDVOR Vozači bi zbog rupa mogli ostati bez točka na vozilu

Radovi na S krivini po principu "drži vodu dok majstori odu"

A. JAMAKOVIĆ

4.6.2015

Iako su prošle godine sanirana oštećenja uz tramvajsku prugu od S krivine prema Marindvoru, na cesti su se ponovo pojavile ogromne rupe koje ugrožavaju normalno odvijanje saobraćaja. Na ovaj problem ukazao je čitalac "Avaza", vozač koji je nam je kazao da je zbog velikih rupa uz šine mogao ostati bez točka na automobilu.

Po nalogu Ministarstva saobraćaja KS proteklih nekoliko godina rađena je privremena sanacija oštećenja uz prugu jer novca za potpunu obnovu, kako je rečeno, nije bilo.

Zbog toga je, međutim, ovaj problem svake godine aktuelan na izuzetno prometnoj saobraćajnici.

zlatko-langof

Langof: Glinovita podloga

Građevinski stručnjak Zlatko Langof kazao nam je da se radi o  lošoj podlozi, odnosno da su šine postavljene na glinovitu osnovu.

- Voda nema kuda da odlazi, skuplja se i digne asfalt. Trebalo bi zamijeniti taj loši materijal i staviti betonsku ploču. Bolje je da su jednom uradili kako treba nego da svake godine krpe, pa bude po onoj "drži vodu dok majstori odu". Nije riječ o zahtjevnom poslu i ne bi se morao obustavljati saobraćaj - pojasnio je Langof.

Iz nadležne Direkcije za puteve KS jučer nismo mogli dobiti informacije planiraju li ove godine sanirati dotrajalu prugu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.