TURIZAM,

Počela sezona plivanja

ILIDŽA Prvi posjetioci uživali na bazenima

Bazen hotela Holivud. Avaz

E. B. - M. H.

8.6.2015

Sezona plivanja u gradu počela je u subotu, a kako je bilo i najavljeno, za posjetioce su otvoreni bazeni na Ilidži. Naša ekipa zatekla je veliki broj posjetilaca na "Termalnoj rivijeri" Ilidža, uglavnom porodice s djecom.

Sugrađanka Aida Hadžić, koju smo zatekli na ovom bazenu sa dvoje djece, kazala nam je da je nestrpljivo čekala početak sezone plivanja.

- Cijene su niže nego prošle godine, a zadovoljni smo i sadržajima - kazala je Hadžić.

Podsjećamo da pojedinačna cjelodnevna ulaznica košta deset maraka radnim danom, a vikendom i praznicima 14 KM. Za djecu do 12. godine cijene su 8 KM, odnosno 11 maraka.

Kako nam je rekao marketing menadžer "Termalne rivijere" Emir Glogić, sretni su zbog početka sezone i aktivnosti na bazenu koje će privući posjetioce.

- Počeli smo raditi 1. juna, a zvanično otvorenje bilo je u subotu. Zbog dolaska Pape, manji je broj gostiju, ali s obzirom na to da smo snizili cijene usluga, narednih dana očekujemo veću posjetu - rekao je Glogić.

 Bolja ponuda

Otvoren je i bazen kojim upravlja Udruženje ratnih vojnih invalida Ilidža, a upravnik Elmir Ušanović rekao nam je da je 6. juna turistička sezona zvanično startala.

- Veći broj posjetilaca očekujemo sa završetkom školske godine. Zadovoljni smo prošlogodišnjom sezonom, dok se ove godine, s boljom ponudom, nadamo i većem broju posjeta - kazao je Ušanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.