SARAJEVO

"Centrotrans Eurolines" nabavio nova vozila za gradski prijevoz

Predstavljeno šest novih zglobnih autobusa

Autor:Mi. K.

26.10.2015

Kompanija "Centrotrans Eurolines" predstavila je danas u Sarajevu šest novih zglobnih autobusa koji su nabavljeni za javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevu i saobraćat će na liniji Vijećnica-Dobrinja.

-  Nova vozila su opremljena platformom za invalidne osobe, videonadzorom, kao i klima-uređajima koji su danas standardna oprema kada se radi o autobusima ove kompanije. Zglobni autobusi su kapaciteta 150 putničkih mjesta, od čega je 51 mjesto za sjedenje. Ova investicija, uključujući i minibus, koji je u potpunosti prilagođen za prijevoz invalidnih osoba, iznosi više od milion KM - izjavila je novinarima portparol Centrotrans Eurolinesa Aida Smajić-Prolaz.

Na području Kantona Sarajevo "Centrotrans Eurolines" trenutno saobraća na 48 linija s 88 autobusa. Učešće ove kompanije u pogledu broja linija u javnom autobuskom prijevozu iznosi 51 posto, a prijevoz obavlja 151 radnik.  

U taj broj nisu uračunate federalne linije koje također imaju stanice na području KS-a.       

Smajić-Prolaz je dodala da "Centrotrans Eurolines" kao drugi ravnopravni prijevoznik u javnom gradskom prijevozu u KS-u očekuje da će biti uključen u sistem elektronske naplate karata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.