SARAJEVO

Završen 13. Kid's Festival

Prevazišao očekivanja

Fena

6.6.2016

Posljednjeg dana održavanja program 13. Kid’s festival obišao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

- Kada radite stvari koje su dobre za djecu, automatski činite dobro za cjekukupnu zajednicu. Ova zemlja svojoj djeci mora pružiti više šanse, više manifestacija kao što je Kid's festival, jer djeca su njena budućnost. Svjestan sam također koliko sami organizatori doživljavaju stresa i napora da organizuju ovakvu manifestaciju i iz tog razloga sve što je u moći resornog Ministarstva kulture i sporta KS učinit ćemo da im pomognemo. Iz godine u godinu već podržavamo Kid's festival, a već smo u pregovorima da dio naših organizatora iz Sarajeva ode u Italiju i u duge zemlje gdje će se u narednom periodu održavati Kid's festival - izjavio je Kurić.

Susanne Prahl, direktorica Kid's Festivala, naglasila je da je 13. Kids festival prevazišao njihova očekivanja. Sve radionice, a posebno Kid's pozornica bila je prepuna djece iz svih krajeva BiH koja su se predstavila sa plesom, pjesmama, poezijom, gimnastikom i upravo oni bili glavni sadržaj ovogodišnjeg Kid's festivala, kazala je.

U avgustu će, kako kaže, u Italiju održati prvo izdanje Kid's festivala.

Programi 13. Kid’s Festivala održani su pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.