SARAJEVO

Općina Ilidža i ove godine dala 100.000 KM Domu zdravlja

Saopćenje za javnost

Redakcija

4.8.2016

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor JU Dom zdravlja Kantona  Sarajeva Fuad Husić danas u Općini Ilidža potpisali Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za nabavku ultrazvučnog aparata Službi za radiolosku i UZV dijagnostiku i nabavku opreme Centru za fizikalnu rehabilitaciju za potrebe Organizacione jedinice Dom zdravlja  Ilidža.

Iz Budžeta Općine Ilidža za ove namjene izdvojeno je 100.000.00 KM.

Načelnik Memić izrazio je nadu da će se obezbijeđenim sredstvima poboljšati zdravstvene usluge stanovnicima općine Ilidža .

- Mi smo donijeli odluku da izdvojimo sredstva,  ali nismo se mješali oko nabavke potrebne opreme jer vjerujemo da će Dom zdravlja  Ilidža po prioritetima to i raditi. Zadovoljni smo  saradnjom  sa Domom zdravlja i očekujemo da  100.000 KM  podigne   zdravstvene usluge  na jedan veći nivo. Želimo biti najbolji  i stalno idemo u tom pravcu  jer nam je cilj zadovoljni korisnici usluga“ izjavio je Memić.

Direktor JU Kantona Sarajevo  Fuad  Husić zahvalio je Općinskom načelniku i Općinskom vijeću na donaciji i izrazio nadu da će se nastaviti   dobra saradnja i ubuduće.

Đana Šačić, direktorica OJ Dom zdravlja Ilidža  smatra da je donacija rezultat dobre saradnje.

 - Ja se prije svega želim zahvaliti načelniku Memiću, Općinskom vijeću ali i kompletnoj općinskoj administraciji koji nam stoje na raspolaganju i pružaju bezrezervnu podrsku Ovakva saradnja kakvu mi imamo može se ostvariti jedino međusobnim uvažavanjem, dobrim analizama i prepoznavanjem potreba naše lokalne zajednice.

Želim istaći da naša općina prepoznaje značaj primarne zdravstvene zaštite kao prve kapije u sistemu zdravstvene zastite .Mi za uzvrat moramo  pružiti sve od sebe kako bi taj segment  zdravstvene zaštite učinili i približili ga našim korisnicima a  to se mora ogledati u kontinuiranoj brizi o našim hroničnim bolesnicima ali i prvenstveno u projektima preventivne djelatnosti koja je nama na prvom mjestu „ izjavila je Šačić.

Potom je načelnik Memić uručio ključeve automobila  Higijensko –epidemiološkoj službi , mobilijar za  ATD  i stomatolšku stolicu  u vrijednosti 100.000 KM.

 

 

 

 

                                                                                                                             

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.