SARAJEVO

Nefić: MUP KS poduzeo sve mjere za osiguranje sarajevskog derbija

Glasnogovornik potvrdio

Fena

15.10.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) poduzelo je sve mjere kako bi 109. vječiti derbi između nogometaša Sarajeva i Željezničara protekao u najboljem redu i bez incidenata uoči, za vrijeme i nakon utakmice.

Pred nedjeljni susret dva kluba, MUP KS je formirao štab koji će organizirati i pratiti realizaciju sigurnosnih mjera na području KS.

Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić kazao je da se počelo s planskim mjerama osiguranja fizičkog, operativnog i kontradiverzionog osiguranja ovog susreta.

- Naši policijski službenici će biti raspoređeni uglavnom u užem dijelu grada, posebno u blizini i na stadionu, gdje će se igrati utakmica. Uputili smo apel svim građanima, posebno navijačima da u sportskoj i fer atmosferi isprate ovaj meč, da navijaju za svoje klubove - rekao je Nefić za Fenu.

Apelirao je na navijače da ne čine prekršaje i ostala krivična djela koja će biti sankionirana, te da je sačinjen operativni plan osiguranja.

- Angažirali smo dovoljan broj policijskih službenika na osnovu dosadašnjih iskustava i eventualnim informacijama o mogućim događajima. Uvijek imamo određen broj policajaca u rezervi - dodao je Nefić.

Za vrijeme utakmice, dodao je, bit će određenih ograničenja saobraćaja neposredno prije održavanja utakmice.  

- To je praksa kao i na prethodnim susretima. U ulici Alipašina bit će određenih ograničenja, obustava saobraćaja u ulici Patriotska u izvjesnom periodu. U funkciji će biti alternativni pravci i usporen saobraćaj - zaključio je Nefić.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.