SARAJEVO

Blokadom točkova i kaznom protiv vozača koji ne žele platiti parking

Uposlenici "Rada" od danas neće praštati nikome

A. Na/.N. K.

12.11.2016

Kaznu od 30 maraka ubuduće će platiti svaki vozač koji ostavi automobil na javni parking uz neku od saobraćajnica, ako odmah ne plati zauzeto mjesto, ne istakne parking-kartu na vjetrobranskom staklu, prekorači dozvoljeno vrijeme... No, to nije jedina novina s kojom će se već od danas suočiti vozači u KS.

Specijalne naprave

Naime, na osnovu Uredbe o organizaciji i načinu naplate parkiranja u KS, radnici preduzeća „Rad“ moći će vam u svako doba dana, a nakon što uoče nepravilnosti, blokirati točkove vozila pomoću specijalne naprave.

mirza-ramic

Ramić: Novčani nalog

- Na ovaj način kažnjavat će se i vozači koji koriste parking-kartu koja ne odgovara zoni parkiranja te ukoliko se koristi povlaštena karta koja nije u skladu s ovom uredbom. Da ne bi došlo do oštećenja vozila, na vidno mjesto okačit ćemo obavijest o blokadi, zajedno s novčanim nalogom - kazao je portparol „Rada“ Mirza Ramić. 

Platiti kaznu

Prema njegovim riječima, vozilo će biti odblokirano odmah nakon što kazna bude plaćena i to bude prijavljeno na broj 033/665-548.

Riječ građana

radomir-ponjarac

Radomir Ponjarac

 - Ne znam je li blokada točkova pravo rješenje. Trebali bi imati više razumijevanja prema ljudima, da ne kažnjavaju ako neko zakasni pet ili 10 minuta. 

aldin-isovic

Aldin Isović

- Neka se uvedu strožije mjere, to je odlučno, jer je mnogo onih koji ne plaćaju parking. Samo treba riješiti i problem parkiranja na pješačkim prijelazima.

adnan-katica

Adnan Katica

- Smatram da je to odlično rješenje, potrebno je stati ukraj onima koji se nelegalno parkiraju. Takav način rada riješit će problem naplate parkinga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.