SARAJEVO

Građani ogorčeni na GRAS: Ovo je prešlo sve granice, satima čekamo minibus

Jasmin Alibegović

Piše: S.Me.

26.8.2017

Ogorčeni građani već dva sata, na polazištu sa Baščaršije, čekaju na dolazak minibusa koji saobraća na dvije gradske linje GRAS-a a koje voze za Sedrenik i Faletiće.

Prema riječima građana, još nijedan minibus se nije pojavio, zvali su informacioni broj GRAS-a ali, kako tvrde, niko im se nije javio da obrazloži zašto kasni minibus.

- Ovo je prešlo sve granice. GRAS se već duže vrijeme oglušava na naše pozive i molbe da uspostavi bilo kakvu normalnu komunikaciju na svim prigradskim područjima. Međutim, oni kao da ne čuju glas nas građana. Dosta je više! Jednom zauvijek se treba riješiti ova situacija. Ili će GRAS da obezbijedi rad na svojim linijama ili neka kažu da nisu u mogućnosti da obezbijede minibuseve pa da znamo na koga se možemo osloniti a na koga ne - kažu ogorčeni građani.

Jasmin Alibegović

Pojedini građani također su kazali da osim čekanja na minibus, zbog nedovoljno novca za alternativni prevz, nemaju.

- Mi penzioneri nemamo dovoljno novca da plaćamo alternativni prevoz kada ovako zakaže GRAS. Čak i oni koji bi mogli izdvojiti taj novac, više bi voljeli da uštede nego da plate taksi ako već GRAS ima svoje redovne linije, za koje kaže da su "redovne", a evo vidite da nas lažu i svaki dan sve više obmanjuju - komentirali su okupljeni na polazištu s Baščaršije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.