SARAJEVO

U Kantonu Sarajevo započela vakcinacija protiv gripe

Arhiva

D. K.

3.11.2017

U devet domova zdravlja, koji pokrivaju 75 ambulanti porodične medicine na području Kantona Sarajevo (KS) jutros u 8 sati započela je akcija besplatne vakcinacije protiv gripe.

Kako je portalu Avaz.ba potvrdio portparol Javne ustanove (JU) Dom zdravlja KS Arman Šarkić, osigurano je ukupno 7.000 doza, a akcija vakcinisanja odvijat će se do isteka zaliha ili pojave epidemije.

- U domovima zdravlja jutros ne bilježimo gužve. Vjerovatno je među građanima bilo konfuzije oko štrajka, koji je okončan. Obično prve sedmice vakcinacije bude najveća posjeta i to rizičnih grupa građana - kazao nam je Šarkić.

Preporučena je vakcinacija rizičnim grupama, u koje spadaju penzioneri stariji od 65 godina, hronični bolesnici, RVI, civilne žrtve rata, zaposlenici zdravstvenih ustanova, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, GRAS-a, prosvjetni i radnici u kulturi te novinari. Svi koji dođu da se vakcinišu dužni su imati ovjerenu zdravstvenu knjižicu.

Kako je predviđeno, centralni domovi zdravlja u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži, Vogošći, Ilijašu i Hadžićima radit će od 7.30 do 20 sati, a u Trnovu od 9 do 13 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.