SARAJEVO

Mirvad Kurić: Sve Sarajlije proći će školu skijanja

Kurić: Realizirali 277 projekata

F. Sa.

1.1.2018

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić istaknuo je u izjavi za "Dnevni avaz" da je zadovoljan i da su ispunili plan i program za 2017. godinu, posebno kad su u pitanju kapitalne investicije. 

- Uredili smo sportska igrališta na stadionima “Asim Ferhatović Hase” i Grbavici, koji su dobili po 500.000 maraka. Sanirani su i sportski tereni na Butmiru i u Ilijašu. Izdvojili smo 500.000 maraka za rekonstrukciju Olimpijskog muzeja. Grijanje u Narodnom pozorištu je riješeno. Zadovoljni smo projektima Vladinog i nevladinog sektora. Iz kulture je realizirano 277 projekata. Skoro da nema projekta iz oblasti kulture koji nismo podržali - kazao je Kurić.

Ističe da mu je posebno drago što su od 2015. godine povećali budžet za kulturu i sport za 20 posto, što je iznad evropskog prosjeka.

- Planiramo podržati gradnju dvorane na Bjelašnici, sanaciju sportskih ploha, čekamo dozvolu za gradnju male scene Narodnog pozorišta, gradit ćemo umjetnički paviljon kod Higijenskog zavoda, Pozorište mladih bit će uređeno za djecu sa poteškoćama u razvoju, što će biti jedini teatar ove vrste. S Općinom Novi Grad razgovarat ćemo o gradnji pozorišta u toj općini. Ponosni smo što će od februara 2018. svaki učenik šestog razreda osnovne škole pohađati školu skijanja. Nijedan Sarajlija neće biti a da neće proći školu skijanja - rekao je Kurić.

Također, sa 450.000 maraka podržali su i rad sedam institucija od značaja za državu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.