Uskoro počinje 37. sjednica Skupštine KS

Zastupnici razmatraju izvještaje Kliničkog centra, ZOI-ja '84, te stanje u GRAS-u i "Vodovodu"

A. T. – F. Sa.
31.01.2018 10:22

Očekuje se početak 37. redovne sjednice Skupštine KS. Na dnevnom redu, pred zastupnicima, danas se nalaze redovne informacije o stanju u GRAS-u i preduzeću „Vodovod i kanalizacija“.

Također, razmatrat će se i Nacrt zakona o udžbenicima, prema kojem bi se za jedan predmet trebao koristiti jedan udžbenik. Ukoliko Nacrt prođe, ide u javnu raspravu, a njegova primjena trebala bi biti do početka nove školske godine.

Po drugi put, na dnevnom redu, naći će se i tačka o gradnji podzemne garaže na Bjelašnici, u saradnji Ministarstva saobraćaja i Općine Trnovo. Jedna od tačaka je i davanje saglasnosti da "Toplane" kupe prostor u ulici Džemala Bijedića za gradnju nove kotlovnice Alipašin most 1.

Također, razmatrat će se i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2016., Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, „Televizije Kantona Sarajevo“, “Veterinarske stanice“ , „Poljoprivrednog dobra Butmir“, “Sarajevo – šuma”, Centra "Skenderija" te Izvještaj o poslovanju ZOI-ja '84 za proteklu godinu.

 
NA VRH