SARAJEVO

Treća podvodna izložba skulptura u Sarajevu

A. Sa.

11.4.2018

Klub podvodnih aktivnost ''Explorer'', u saradnji s Olimpijskim bazenom ''Otoka'' Sarajevo, 29. maja bit će domaćin 1. podvodne izložbe na kojoj će predstaviti metalne skulpture svog člana i ronioca Zlatana Hamamdžića, čija su inspiracija i motivi živi i neživi vodeni svijet.

Cilj izložbe je promocija i popularizacija ronjenja kao rekreativne i sportske discipline i upoznavanje početnika sa procesom obuke.

- Ronjenje je iskustvo koje pomiče granice vlastitih sposobnosti. Mišljenja smo da bi populaciji mladih ljudi ova zanimljiva rekreativna aktivnost mogla pomoći u definiranju vlastite ličnosti i usmjeriti ih prema zdravijem načinu života, a ujedno donijeti i dozu pozitivnog adrenalina. Zahvaljujući današnjoj veoma razvijenoj i prilagođenoj ronilačkoj opremi, koja omogućava visoku sigurnost u ronjenju i čini ga mnogo jednostavnijim, ipak za ovaj sport je potreban nivo samodiscipline i koncentracije te stručno vodstvo – objavljeno je na stranici ''Explorera''.

Uz podvodnu izložbu bit će postavljena i vanjska izložba fotografija i figura namijenjenih posjetiocima posmatračima.

- Posjetioce koji planiraju roniti napominjemo da je potrebno donijeti standardnu ličnu opremu za bazen. Podvodnu izložbu bit će moguće pogledati na nekoliko načina, isključivo uz prisustvo i nadzor naših ronilaca, ronjenjem na dah, uz upotrebu maske i disaljke ili u paru s roniocem, dok će certificirani ronioci moći samostalno razgledati postavku - dodaju.

Izložba će biti otvorena u periodu od 14 do 17 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.