„SARAJEVO, LJUBAVI MOJA“ Sulejman Memo Haljevac uoči velike zabave

Haljevac: Sedam sati zabave i druženja u Parku “Nijaz Duraković”

A. Sa. / N. A.

U Parku “Nijaz Duraković” (Hastahana) u Sarajevu 13. maja bit će održana velika zabava za mlade i stare, u okviru projekta „Sarajevo, ljubavi moja“.

Na čelu je Sulejman Memo Haljevac, umjetnik i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

Za taj dan pripremljeno je puno aktivnosti; od “streetballa”, ulične košarke tri na tri, do slikanja, pjevanja... Zamišljen je kao neki “family day”, gdje će biti sve besplatno za raju - sladoled, ćevapi, sokovi...

Održat će se i predstava za djecu, bodypainting, slikanje... Prisustvovat će i profesori slikarstva koji će učiti djecu da slikaju na velikim platnima s porukama za bolje Sarajevo. Naslikat će ono što bi željeli imati u svom gradu.

Već je prijavljeno više od 50 ekipa u košarci. Prognoze su da će tog dana više od 10.000 ljudi proći kroz park. Gosti će biti djeca iz Doma “Bjelave” i Zavoda “Pazarić“.

Haljevac naglašava da mu je drago što je Općina Centar stala iza projekta u okviru dana ove općine.

- Osigurali smo nagrade za prvo mjesto u svakom sportu. Važno je da je okruženje oko mene pozitivno i da imam mnogo prijatelja, koji će pomoći da ovo uspije. Inače sam svoj život posvetio nekim lijepim stvarima. Gledam da svakog dana uradim neku lijepu stvar da bih i ja ljepše zaspao. Obećavam najmanje sedam sati zabave i velikog druženja uz muziku, ples, igru, sportove... – ističe Memo, koji će, također, slikati s djecom.

Pored svih obaveza koje ima, Haljevac nema baš mnogo vremena da slika nove radove, ali nam je rekao da se nada da će ovaj projekt biti njegova muza te da će najesen napraviti izložbu.

- A već znam da će se sigurno zvati po parku i mojim sjećanjima na njega, jer sam tu odrastao. Veoma malo slikam u posljednje vrijeme, jer se susrećem s velikim problemima u lokalnoj zajednici. Ali u ateljeu se odmorim od svakodnevice. Manje radim, ali sigurno mogu reći da je svaka slika vrednija nego ranije, jer imaju posebnu notu i jačinu – kazao je Haljevac.

Više o temi Sulejman Memo Haljevac

NA VRH

Podijeli članak na