SRAMOTNO

Potok fekalija teče ispod prozora stanara na Breki

Ovo je sramota, svi su digli ruke od ovog problema, rekla Miholjčić

Fekalije teku od juna prošle godine

Piše: A. T.

11.5.2018

Fekalije koje se izlijevaju u ulici Hasana Sušića kod broja 15 u naselju Breka više od godinu stvaraju probleme stanarima. Potok fekalija teče tik ispod prozora, širi se nesnosan smrad, a građani strahuju i od zaraze. Stanari su se bezuspješno obraćali na razne adrese kako bi kvar konačno bio otklonjen. Naša ekipa jučer je posjetila ovo naselje, a prizor koji smo zatekli nije bio nimalo prijatan.  

Zelene površine 

O ovom problemu pisali smo i u martu, a jučer je stanje bilo mnogo gore. Fekalije teku zelenim površinama i slijevaju se u garaže.

Jedna od stanarki koju smo sreli na dječijem igralištu u blizini mjesta gdje se slijevaju fekalije požalila nam se da su od ovog problema svi digli ruke.


Miholjčić: Problem se ne rješava

- Ovo je sramota. Niko ne želi da se ovo riješi, samo prebacuju odgovornost jedni na druge. U blizini nam je trgovina s prehranom, bojim se najviše zaraza, jer puno je muha ovdje – rekla je Branka Miholjčić.

 Bez odgovora

Roditelji s malom djecom također su veoma zabrinuti zbog blizine dječijeg igrališta na kojem se njihovi mališani svakodnevno igraju. 

Dječije igralište u blizini mjesta izlijevanja fekalija

Kako bismo saznali jesu li nadležni počeli s otklanjanjem kvara u ovoj ulici, kontaktirali smo Općinu Centar, međutim, nismo dobili odgovor na poslani upit.

Potpisana odluka za sanaciju 

Član Savjeta Mjesne zajednice Breka Saliha Beha kazala je da je odluka za sanaciju potpisana prošle sedmice.

- Odabran je napovoljniji ponuđač. Ove sedmice ugovor se potpisuje, a iduće sedmice očekuje se početak radova. Imali smo više sastanka s predstavnicima etažnih vlasnika. Stanari Hasana Sušića nisu imali novca stoga smo pozvali Sarajevostan i obratili se Općini Centar koja nam je izašla u susret – rekla je Beha.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.