FESTIVAL 365

Severina, Petar Grašo, ''Lexington bend'': Najveće muzičke zvijezde regiona ovog ljeta nastupat će na Jahorini

Avaz.ba
19.06.2018 13:55

Foto: Sa današnje konferencije za novinare

Na konferenciji za novinare u hotelu ''Bistrica'' predstavljen je program novog trodnevnog Festivala 365, kojim će i svečano biti otvorena aktuelna ljetna sezona na Jahorini. Svi posjetioci, osim nastupa najpoznatijih zvijezda regiona, Severine, Petra Graše, ''Lexington benda'', kao i mnogih drugih, imat će priliku da učestvuju i u brojnim zabavnim i sportskim manifestacijama.

- S velikim zadovoljstvom želimo da najavimo otvaranje ljetne sezone na Jahorini, planini koja od ove godine, osim bogate zimske ponude, svojim posjetiocima nudi i zanimljiv sadržaj tokom ljetnog perioda. Nakon najuspješnije zimske sezone ikada na Jahorini, imamo veliki izazov da i ljetnu sezonu učinimo podjednako atraktivnom za zaljubljenike u ljetni planinski turizam, ali sam siguran da ćemo Festivalom 365 prevazići očekivanja regionalnog tržišta - istakao je Dejan Ljevnaić, generalni direktor OC Jahorina, i izrazio veliku zahvalnost svima koji su pružili svesrdnu podršku i učinili da Jahorina ponovo zasija olimpijskim sjajem.

Jedan od organizatora Festivala 365, agencija ''Sol azur'' pripremila je dvodnevne pakete za boravak na Jahorini, tokom trajanja festivala, a oni se nalaze u prodaji po cijenama već od 29 konvertbilnih maraka. 

Smještajni kapaciteti, kao i same karte su već u prodaji te se zbog velikog interesiranja svim gostima savjetuje da svoje mjesto na ljetnom planinskom festivalu osiguraju što prije. Gosti koji žele da kupe samo festivalske karte, to mogu uraditi preko portala kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima u Sarajevu i Palama.

- Raduje nas da smo mi u Vladi RS na vrijeme prepoznali vrijednost i potencijal ovog festivala i zajedno s menadžmentom OC Jahorina shvatili da je korištenje kapaciteta Jahorine svih 365 dana godišnje realan cilj i mogućnost. Danas prisustvujemo prelijepom trenutku otvaranja ljetne sezone na Jahorini, a posebno smo ponosni na to da je u prva četiri mjeseca ove godine planinski turizam porastao za 22 posto. Bjelašnica, Ravna planina i Jahorina su snažan turistički proizvod i zajedno s udruženjem hotelijera radimo na tome da učinimo posjetiocima svih 365 dana u godini nezaboravnim - rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Bojan Vasković, frontmen benda ''Lexington'', istaknuo je da je na Jahorini boravio tokom zimske sezone i da je oduševljen svime što ova olimpijska ljepotica nudi: „Volim ove krajeve i bit će nam čast nastupati na Festivalu 365. U ime 'Lexington benda' obećavam sjajan provod 30. juna i najavljujem da spremamo nezaboravnu žurku za posjetioce. S obzirom na to da su posjetioci tražili upravo naš nastup, bit ćemo posebno raspoloženi da im uzvratimo sjajnom svirkom“, rekao je Bojan.

Festival će ove godine otvoriti najveća regionalna zvijezda Severina, a tokom trajanja festivala nastupit će i Petar Grašo te ''Lexington bend''. Također, tokom cijele ljetne sezone posjetioci će moći uživati u panoramskoj vožnji šestosjedom, šetnji i vožnji biciklima, kao i spuštanju tjubing stazom.

NA VRH