SVEČANOSTI

60 mladenaca dobiva odijela i hediju od 500 KM

A. NALO

3.7.2018

Ispred Istiklal džamije na Otoci 60 bračnih parova kolektivno će se šerijatski vjenčati 20. jula u 17 sati. Svečanost, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom EMMAUS i njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo. 

Četiri svjedoka  

Ovu informaciju jučer su s oduševljenjem primili brojni građani, a vrlo brzo se proširila i na društvenim mrežama.  

- Mladenci koji se odluče da učestvuju u ovom projektu dobit će odijelo i košulju te haljinu s ukrasima i mahramu. Za ovu priliku za njih će se svečane odore krojiti po njihovim mjerama. Kao poklon svaki bračni par dobit će hediju od 500 mraka koja će im biti uplaćena na račun – kazao je Elvedin ef. Klisura, pomoćnik glavnog imama.

Bračni parovi sa sobom mogu da povedu još četiri osobe koje će biti njihovi šahidi, odnosno svjedoci na vjenčanju. Nakon ceremonije pred Istiklal džamijom mladenci i pratnja će autobusima biti prevezeni do hotela „Hills“ na Ilidži, gdje će biti organizirana večera u 19 sati. 

- Ovo je prvi put da ovi organizatori pripremaju zajedničko vjenčanje. Kako trenutno stvari stoje, mislim da će, osim parova iz Sarajeva, biti i onih iz Tuzle – rekao je ef. Klisura.  

Prijavit će se dosta parova 

Elvedin Škrebo, zamjenik direktora „EMMAUS-a“ kazao je za „Avaz“ da su novac za organizaciju i poklone osigurali vjerni donatori.  

- Sami sve ovo ne bismo mogli realizirati. Ljudi iz Medžlisa u ovom projektu su naši partneri. Trenutno nemam informaciju koliko se do sada parova za ovo kolektivno vjenčanje prijavilo, vjerujem da će ih biti dosta - kaže Škrebo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.