Saopćenje iz Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo

Mirvad Kurić prisustvovao prvoj klapi kratkog igranog filma "Sreća" Nedima Karalića

Fena

Foto: Screenshot


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić danas je prisustvovao prvoj klapi kratkog igranog filma „Sreća“ reditelja i scenariste Nedima Karalića. Ovaj film jedan je od 29 projekata iz oblasti kinematografije koje je resorno ministarstvo sufinansiralo u posljednje dvije godine.

Ministar Kurić je čestitao kolegama te im poželio sreću u radu.

- Drago mi je da imamo mlade nove snage koje trebamo podržavati jer su oni budućnost bh. filma - rekao je ministar Kurić.

- Nakon inicijalnog kontakta i predstavljanja projekta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je brzo reagiralo i odlučilo pružiti podršku produkciji filma „Sreća“, koji je dvije godine bio na čekanju radi nepostojanja fondova za realizaciju. Na tome sam im izuzetno zahvalan jer bez podrške Ministarstva, danas ne bi bilo prve klape. Film ćemo snimati narednih pet dana, dok će postprodukcijske aktivnosti biti realizirane do septembra ove godine - precizirao je reditelj Karalić.

U filmu koji se bavi bh. svakodnevicom i potragom za srećom glume: Mirsad Tuka, Selma Alispahić, Nermin Tulić, Gordan Vraćar i Džana Džanić.

Producent je Hamdija Karalić u ime Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti „Grad umjetnosti“, dok je direktor fotografije Almir Švrakić, saopćeno je iz Ministarstva kulture i sporta KS.

NA VRH

Podijeli članak na