SARAJEVO

Nogometni klub ''Ozren'' obilježio 95 godina postojanja

Eset Muračević

E. Muračević

25.8.2018

Danas je u vogošćanskoj Mjesnoj zajednici Svrake na stadionu „Ešef Pustahija Ešo“ odigran malonogometni turnir za selekcije pjetlića uzrasta 2007. godine i mlađi, a na kojem su, osim mališana domaćina, nastupile i ekipe fudbalskih klubova: „Ilijaš“, „Rudar“, „Ljubinići“ te Škola fudbala „Vogošća 1 i 2“, „Bijeli Anđeli“ i „Bukovica“ iz Kiseljaka.

Ovim turnirom Nogometni klub „Ozren“ iz Semizovca započeo je aktivnosti vezane za obilježavanje 95. godišnjice formiranja i rada.  

Prije odigravanja finalne utakmice ovog turnira sastale su se ženske nogometne ekipe „Ozren“ i „Bukovica“ iz Kiseljaka. Na poluvremenu ovog susreta, prigodnim programom, predstavili su se Gimnastički klub „Olimp“ iz Vogošće i Tekvondo klub iz Semizovca.

Prema riječima Senada Kerle, člana Organizacionog odbora, iako rezultati nisu bili u prvom planu, za sve najbolje sportske kolektive i pojedince osigurani su prigodni pehari. 

Na istom stadionu 29. avgusta ove godine s početkom u 18 sati sastat će se prvi timovi „Ozrena“ i FK „Željezničar“ iz Sarajeva. 

Dan kasnije održat će se i svečana sjednica kluba na kojoj će zaslužnim pojedincima i prijateljima kluba biti uručena prigodna priznanja. 

Inače, ovaj, jedan od najstarijih bosanskohercegovačkih klubova osnovan je davne 1923. godine. Ubrzo, po osnivanju, postao je mjesto okupljanja naprednih omladinaca koji su težili za novim i pravednijim odnosima u društvu. 


Eset Muračević

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.