MANIFESTACIJA

U Centru "Skenderija" obaranje Ginisovog rekorda i "oživljavanje" starog jelovnika

Festival turizma okuplja turističku ponudu BiH i pozicionira njeno mjesto u Evropi, rekao je Kapo

M. Kadrić

E. Parlić

19.9.2018

Na platou Skenderije danas je održana pres-konferencija povodom 40. međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze. Centar "Skenderija" organizira Sajam od 24. do 26. oktobra.

Organizatori tokom Sajma pripremaju veliko iznenađenje, koje će se 26. oktobra održati na platou Skenderije, a radi se o obaranju Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka.

Tema ovogodišnje manifestacije bit će gastro turizam. S tim u vezi, organizator je uspostavio saradnju s udruženjima kuhara i barmena te Kluba ljubitelja palačinaka na pripremanju raznovrsnih programskih sadržaja s ciljem afirmacije domaće turističke ponude i potencijala.

Turistički potencijali

Direktor JKP Centar "Skenderija" Amar Kapo danas je na pres-konferenciji kazao da ovaj festival turizma, u vrijeme sve većeg interesa za turističke potencijale ovog dijela Evrope, okuplja turističku ponudu BiH i pozicionira njeno mjesto u Evropi.

- U posljednje dvije godine promijenili smo koncept, tako da to nije samo sajamska manifestacija, gdje se predstavljaju turističke agencije i turistička berza, već je sarajevski festival, koji je spoj umjetnosti, kulture i turizma. U tri dana građani će imati šta vidjeti u "Skenderiji". Na Sajmu će biti prezentirane strane i domaće turističke ponude, zatim održana predavanja, promocija modne revije i kulturno-umjetnički program, koji će turistički radnici ponuditi široj publici – rekao je Kapo.

Predstavnici Udruženja kuhara i barmena Nermin Hodžić i Edis Duvnjak najavili su da će tokom Sajma, 24. i 25. oktobra, biti održan i Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, kao i „oživljavanje“ starog jelovnika u jednom od sarajevskih hotela.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.