IZBORI 2018.

BPS krivi SDA Novi Grad što je ostala bez mandata u Skupštini KS

Smatramo da je njihov čin potpuno u skladu s načelima na kojima su kreirali ovakvo nakaradno društvo iz kojeg je otišlo, odnosno i dalje odlazi,120.000 mladih ljudi

Sefer Halilović

Avaz.ba

8.10.2018

Kantonalni odbor BPS-a Kantona Sarajevo u saopćenju za javnost čestitao je Stranci demokratske akcije (SDA) Novi Grad na "demokratskom" i "vjerskom" činu krađe BPS-ovog mandata u Skupštini KS koji su proveli, kako se navodi, i sinoć i danas.

- Smatramo da je njihov čin potpuno u skladu s načelima na kojima su kreirali ovakvo nakaradno društvo iz kojeg je otišlo, odnosno i dalje odlazi 120.000 mladih ljudi. 

Potcrtavamo da smo kao kandidati BPS-a za Skupštinu KS na proteklim općim izborima 2018. godine učestvovali na najpošteniji mogući način: ne plaćajući glasove, ne ucjenjujući ljude, ne kradući tuđe i ne prijeteći nikome da bi glasao za nas.

Takvo naše držanje smatramo civilizacijskim podvigom u društvu koje su kreirali oni kojima je krađa "moralan i vjerski čin", u kojem je ubistvo "patriotizam" te u kojem je lažno obećanje tek sredstvo, a ne obična sramota - saopćili su iz BPS-a.

Zahvalili su građanima Sarajeva na podršci i izvinili im se što žive u društvu u kojem se njihova demokratska volja, glasovi i hrabrost da glasaju protiv režima mogu brutalno krasti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.