ILIDŽA

Ogromne gužve zbog obnove šina

Sanacija tramvajske pruge trajat će do sutra, a radovi će se obavljati bez obustave tramvajskog saobraćaja

Radnici popravljali tramvajsku prugu. S. Saletović

A.T.

11.10.2018

Sanacija dotrajale tramvajske pruge na sastavu ulica Edhema Eke Džubura, Rustem-pašine i Butmirske ceste koja je započela jučer otežava saobraćaj u ovom dijelu grada. Velike gužve i duge kolone vozila zabilježene su na ulazu i izlazu iz Ilidže.

Bez obustave

Zbog popravke šina u zoni kružnog toka, saobraćaj se odvija samo jednom trakom. Druga saobraćajna traka zatvorena jeza automobile od 8 do 16 sati.

Iz GRAS-a su kazali da će obnova tramvajske pruge trajati do sutra te da za vrijeme radova neće biti obustave tramvajskog saobraćaja. Tramvaji na liniji Skenderija - Ilidža saobraćat će skraćeno od Skenderije do Nedžarića. Također, i danas će biti zatvorena jedna traka za saobraćaj.



Pohabana pruga

Još ranije sudski vještak saobraćajne struke Ševal Kovačević za naš list je u više navrata ukazivao na problem dotrajale pruge čija je kompletna rekonstrukcija neophodna. Tada je istakao da su šine prema Ilidži vrlo loše te da su postale opasne za brzinu veću od 40 kilometara na sat, jer su pohabane, a i trasa je iskrivljena.

U vrijeme izvođenja radova tramvaji na liniji Skenderija - Ilidža saobraćat će skraćeno od Skenderije do Nedžarića 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.