SAZNAJEMO

Umjesto zelene fasade, bit će Srebrenički cvijet

Udruženju „Opus“, koje je realiziralo projekt, izdat je nalog da se vrati utrošeni novac

Već je počelo skidanje osušenog cvijeća s fasade

D. B. – A. T.

11.11.2018

Nakon što zelena fasada na zgradi u centru grada nije ozelenila, kako je pompezno najavljivano mjesecima, Općina Centar zatražila je skidanje osušenog zelenila te povrat novca u iznosu od 70.000 KM. Kako nam je potvrđeno u Općini, već je započelo skidanje fasade, odnosno osušenog cvijeća, a na tom mjestu bit će postavljen Srebrenički cvijet. 

Inicijator projekta

- Udruženju „Opus“, koje je realiziralo projekt, izdat je nalog da vrati utrošeni novac. Nakon što kompletna fasada bude skinuta, studenti Akademije likovnih umjetnosti uredit će fasadu na način da će napraviti motiv Srebreničkog cvijeta – rekao je Ajnadžić.

Denis Challenger, vijećnik u Centru koji je inicijator projekta zelene fasade, s druge strane, kazao nam je kako nije upoznat da se uklanja fasada.

Challenger: Nisam upoznat s demontažom

- Nemam ni informaciju o tome da postoje rokovi za demontažu. O tome bi više trebala znati izvršna vlast Općine Centar. Međutim, smatram da generalno treba istrajavati na inovativnim i kvalitetnim idejama, bez obzira na prepreke i pritiske – rekao je Challenger.

Kvalitetne ideje

Istakao je da će, bez obzira na sve, nastaviti dalje inicirati kvalitetne ideje, ali i uložiti maksimalne napore kako bi se realizirale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.