PROBLEMI

Poledica otežava kretanje, a snijeg i ledenice prijete s krovova

Problem su imali i mještani novosarajevskih padinskih naselja koji koriste nadvožnjak u Drinskoj ulici

Vlasnici čistili snijeg ispred svojih objekata. Avaz.ba

Piše: L. BEĆIROVIĆ – I. ŠKOKAN

18.12.2018

Trotoari u gradu su i jučer većinom bili pod ledom ili nisu nikako očišćeni. Glavne saobraćajnice su, s druge strane, dobro očišćene pa vozači nisu imali problema u vožnji.

Postavljeni natpisi 

Naša ekipa jučer je na mnogim mjestima u gradu zabilježila probleme. Najviše zbog leda, kako na trotoarima tako i na krovovima. Kako ne bi bila ugrožena sigurnost pješaka, na nekim mjestima postavljeni su i natpisi na kojima piše „Pazi, ledenice s krova“. Zato su ekipe upravitelja „Sarajevostana“ jučer duž Ferhadije uklanjali snijeg i ledenice s krovova zgrada. Neki od stanara i vlasnika poslovnih prostora i sami su se latili lopate i čistili prostor ispred svojih objekata. 

Problem su imali i mještani novosarajevskih padinskih naselja koji koriste nadvožnjak u Drinskoj ulici. Stepenice uopće nisu bile očišćene, pa su i školarci morali pretrčavati vrlo frekventnu saobraćajnicu. 

Portparol preduzeća „Rad“ Mirza Ramić kazao je za „Avaz“ da su radnici očistili snijeg u pješačkim zonama i u Štrosmajerovoj ulici. Također, snijeg je otklonjen na Baščaršiji kao i na Trgu fra Grge Martića. 

- Radnici su jučer uklanjali snijeg ručno s trotoara, mostova, pješačkih prijelaza. Kada je u pitanju uklanjanje ledenica sa streha, „Rad“ nije zadužen za taj posao, već upravitelji. Što se tiče tramvajskih, trolejbuskih i autobuskih stajališta, mi ih ne održavamo niti imamo potpisan ugovor – rekao je Ramić. 

Pješačke staze

Aldijana Hamza, portparol „Parka“, kazala nam je da su sve ekipe radnih jedinica na području šest općina bile na terenu. Čistili su snijeg s pješačkih staza, kao i stepeništa.  

Slomilo se stablo bora 

Ekipa „Parka“ koja je zadužena za održavanje stabala imala je samo jednu intervenciju. U Novom Gradu slomilo se stablo bora.


Neočišćeni trotoari opasnost za pješake

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.